Почетна Портрет школе
Портрет школе

OS 12.septembarДана 31. децембра 1968. године ОШ „12. септембар“ основана је за потребе општина Неготин и Кладово. Од свог оснивања седиште матичне школе је у Неготину, а дуги низ година, постојала су издвојена подручна одељења. Школа данас располаже простором од око 650 метара квадратних што за сада обезбећује минимум услова за рад установе.

У школи има 7 учионица, једна играоница, логопедски кабинет,кабинет за педагога, канцеларијски простор. Ентеријер школе је доста солидно урађен и прилагођен потребама ученика. Локација школе је изузетно лепа, на изузетно безбедном месту за децу уз могућност коришћења великог зеленог простора и асфалтираног терена за мале спортове. Ове школске године матичну школу похађа 26 ученика и 4 ученика у издвојеном одељењу у Кладову. У први разред уписано је 4 ученика уз сагласност родитеља и на основу мишљења интерресорне комисије.

Образовни – васпитни процес се одвија кроз редовну, разредну наставу, предметну, допунску наставу и кроз ваннаставне активности. У школи раде секције где су укључени сви ученици школе. Њихов рад огледа се у освојеним наградама на конкурсима у области образовања сходно њиховим могућностима и способностима.

Ученици од првог до седмог разреда прате наставу прилагођену њиховим способностима, могућностима и потребама, настава се реализује по ИОП-у, како измењеном, тако и прилагођеном у зависности од индивидуалних потреба детета. Осми разред прати наставу по плану и програму из 1992 године.

Како наша школа има задатак да пружа подршку редовном образовању, од фебруара 2014. Године подршку основном образовању даје логопед школе, а на основу мишљења интерресорне комисије. Пошто је велики број деце са говорном маном, логопед покрива основне школе у  граду. Сви ученици обухваћени додатном подршком логопеда имају мишљење Интерресорне комисије и сагласност родитеља.

За реализацију образовно – васпитног процеса школа наилази на потпуну подршку локалне самоуправе, дома „Станко Пауновић“, Школске управе и осталих васпитно – образовних институција у граду што нам омогућава да будемо у свему једнаки са осталим образовним институцијама.

Све то нас обавезује на даљи квалитетнији рад и омогућава да будемо у свему једнаки са осталим образовним институцијама.

 

Портрет школе

o nama

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 019 549 920

Е-mail: os12@mts.rs

Више >>

Школски документи

dokumentiНајчитаније

Ново на сајту

Основни подаци

 

Трг Ђорђа Станојевића бб

19 300 Неготин

Телефон: 019 549 920

 

 

Наша локација


Сва права задржана. Основна школа "12. септембар", Неготин. Израда сајта: Учасофт.